Teatre Cal Bolet
Divendres 11 d’abril, 12h
Teatre Nua (Radiografia d’un transtorn)
Conjuntament amb el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, programem l’obra de teatre NUA per a l’alumnat de 3r d’ESO de Vilafranca. L’obra reflexiona sobre els trastorn alimentaris i la pressió estètica. Per acompanyar l’obra proposem uns tallers previs als centres educatius de la mà de l’equip de REBEC (Referents de Benestar Emocional i Comunitari del CAP de Vilafranca del Penedès. I, el dia de l’obra, en acabar-se la representació, s’obrirà un col·loqui amb el públic dinamitzat per l’Ann Perelló.
Autores del text: Ann Perelló i Andrea Ros
Direcció: Marta Aran
Actriu: Ann Perelló
Coproducció d’Ann Perelló amb el Teatre Principal de Palma, Sala Flyhard i Sala Versus Glòries.
Auditori del VINSEUM i Penedès Televisió
Divendres 11 d’abril, 19h
Conferència El jo escindit, el jo vençut: reflexions des de l’ètica
Part de la dificultat en la recerca de la vida bona de l’individu contemporani radica en les múltiples escissions i polaritzacions a les que es veu sotmès. Repassarem algunes: el jo i els altres; la justícia i la felicitat; el deure i la cura; la universalització i la particularitat; l’autonomia i la vulnerabilitat, el contracte i l’aliança, la raó i l’emoció; la incertesa i el control, l’esperança i el desencís. En un entorn així es fa difícil trobar la serenitat indispensable per a repensar com construir una identitat apropiada. I vet aquí que aquest es el principal deure ètic, la forja del caràcter (ethos).
Begoña Roman és professora de Filosofia a la UB i presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya
Casino Unió Comercial
Divendres 11 d’abril, 21.30h
Col·loqui + Lectura dramatitzada Sessió golfa. El Marquès de Sade: erotisme i filosofia com a provocació
A través de la ficció eròtica i l’assaig, La filosofia al tocador (1795) esdevé una invitació i un esquinçament, un dels clàssics més controvertits de tots els temps. Publicada en un període de grans canvis socials i polítics a França, ens demostra que tant l’erotisme com la filosofia poden (o han de) ser extremadament provocadors. En parlem amb Joan Burdeus, autor del pròleg, i Laia Regincós, editora, que ens explicaran la seva lectura del diví marquès avui. Les seves obres són una crida a la llibertat? Una apologia del mal? O simplement es burla de tots nosaltres?
Laia Regincós és directora i editora d’Ela Geminada
Joan Burdeus és filòsof i crític cultural
Gisela Guitart és actriu